It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Warcraft: Orcs and Humans i Warcraft 2 Battle.net Edition już dostępne bez DRM.

25 lat temu premierę miała pierwsza gra z uniwersum Warcrafta. Z tej okazji witamy dwa klasyki strategii czasu rzeczywistego, od których wszystko się zaczęło - Warcraft: Orcs and Humans i Warcraft II Battle.net Edition zawierającą oryginalne Tides of Darkness oraz dodatek Beyond the Dark Portal. Począwszy od dziś gracze mogą znów odkrywać te definiujące uniwersum legendarne tytuły, które po raz pierwszy w historii dostępne są cyfrowo, bez DRM!

Pierwsza część legendarnej serii wygląda jak oryginał z roku 1994, została jedynie zaktualizowana, aby bez problemów działać na współczesnych systemach operacyjnych. Warcraft II Battle.net Edition, podobnie jak edycja pierwszego Diablo na GOG.COM, dostępny jest w dwóch wersjach, które gracze mogą wybrać w launcherze. Wersja klasyczna zapewnia autentyczne wrażenia i w pełni funkcjonalną rozgrywkę dla wielu osób poprzez usługę rozgrywek online Battle.net od Blizzarda. Zmodernizowana wersja zawiera liczne poprawki, gwarantując pełną kompatybilność ze współczesnym sprzętem oraz obsługę wyższych rozdzielczości i skalowanie w górę.
Pieknie:) Teraz tylko Diablo 2 i Starcraft 1:)I bedzie epicko:)
Gotrekus: Pieknie:) Teraz tylko Diablo 2 i Starcraft 1:)I bedzie epicko:)
Starcrafta 1 (no... przynajmniej wersję remastered) można pobrać za darmo ze strony Blizzarda, więc tylko Diablo 2... :)
Gotrekus: Pieknie:) Teraz tylko Diablo 2 i Starcraft 1:)I bedzie epicko:)
Gashren: Starcrafta 1 (no... przynajmniej wersję remastered) można pobrać za darmo ze strony Blizzarda, więc tylko Diablo 2... :)
A to nie wiedziałem:)Dzięki za info:)
Wątpię, że gry takie jak Starcraft 1, Diablo 2 czy Warcraft III pojawią się na gogu, ponieważ to nie ma sensu wszystkie te gry dostępne są na stronie Blizzarda ze wsparciem Battlnetu ( oprócz WC3, które zniknęło, aż wydadzą remaster).

Co innego Diablo 1, Warcraft 1 i 2 nie były nigdzie dostępne w sprzedaży z wyjątkiem używanych wersji pudełkowych. I za to ukłon dla goga, bo właśnie dodając takie gry do swojej biblioteki spełniają idee, która przyświecała powstaniu tej strony czyli good old games.

Jeszcze jest wiele do zrobienia, nie można spoczywać na laurach chociaż dzisiejszy dzień jest wielkim krokiem.
Chciałbym, żeby ruszyło się coś wreszcie ze spolszczeniami, bo coś ostatnio temat ucichł.

Natomiast do Warcrafta I i II grupka zapaleńców zrobiła pełne spolszczenie, które jak sprawdziłem działa na gogowej wersji z wyjątkiem dźwięków postaci w Warcrafcie II, ale może będzie to poprawione w niedalekiej przyszłości.

Spolszczenie do WC1: https://noktis.pl/spolszczenie-do-warcraft-1-orcs-and-humans

Spolszczenie do WC2: https://noktis.pl/spolszczenie-do-warcraft-2
Pakiet dwóch części Warcrafta zakupiony, dziękuję za przywrócenie tych wspaniałych produkcji do sprzedaży. A co do spolszczenia Noktisa, szczerze je polecam, grałem w spolszczoną dwójkę, zaś polski lektor orków ma tam boski głoski, chociaż ludzki polski narrator też daję radę
No to teraz jeszcze stare gry rockstara poproszę (możliwie ze spolszczeniami od cenegi), jak to w ogóle możliwe, że tak długo ich nie ma na good old game?
Post edited March 28, 2019 by Kamil_999666
Miodzio :) Zagrałem już "wolne scenariusze" i jest super :) Klimatem te nowe gry nie dogonią ich nigdy!
Gashren: Starcrafta 1 (no... przynajmniej wersję remastered) można pobrać za darmo ze strony Blizzarda, więc tylko Diablo 2... :)
Jeżeli chodzi o pierwszego StarCrafta to na stronie Blizzarda za darmo nie jest dostępna wersja Remastered tylko stara, pixelowa jak w 1998 roku czyli po prostu oryginalny StarCraft. Jeżeli chcesz mieć wersję Remastered to już musisz zapłacić. Różnica jest taka, że nowa wersja ma po prostu odświeżoną grafikę i wygląda bardzo ładnie, no i można w każdej chwili się przełączyć na wersje, która bardziej odpowiada za pomocą jednego przycisku. Co więcej posiadacze remastera mogą bez problemu grać z tymi, którzy mają tylko "starą" wersję.

Co do WarCrafta to pograłem chwilę i w pierwszego i w drugiego. Pierwszy, niestety, dość mocno się zestarzał i to widać, ale przejść i tak zamierzam. :) A WarCraft II jest nadal niesamowicie grywalny.
nowy: Wątpię, że gry takie jak Starcraft 1, Diablo 2 czy Warcraft III pojawią się na gogu, ponieważ to nie ma sensu wszystkie te gry dostępne są na stronie Blizzarda ze wsparciem Battlnetu ( oprócz WC3, które zniknęło, aż wydadzą remaster).
Dziś polityka jest taka, a jutro inna. Nie przesądzałbym. Jeśli dobrze się sprzedadzą D i W1+2, to Blizzard może zrewidować swoje podejście. Zresztą czasem puszczenie starych gier na GOG jest formą promocji nowych wersji u siebie (tak by to mogło zadziałać ze Starcraftem - ostatecznie jeśli ktoś chciałby zapłacić za coś, co dziś rozdają za darmo, to ktoś może się kiedyś schylić po tę kasę).

Co do Warcraftów - super wiadomość. Cena trochę zaporowa, jak dla mnie, ale rozumiem, dam zarobić ;) i poczekam na jakąś rozsądną zniżkę. W tym tygodniu doczekałem się Sudden Strike w fajnej cenie, więc jestem kontent i czekam cierpliwie :)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=121&v=Bugvdv7u8Mw

Wow, niby amatorski dubbing a lepszy niż jakiś tam AAA dubbing od Ubisoftu lub EA :D
nowy: Natomiast do Warcrafta I i II grupka zapaleńców zrobiła pełne spolszczenie, które jak sprawdziłem działa na gogowej wersji z wyjątkiem dźwięków postaci w Warcrafcie II, ale może będzie to poprawione w niedalekiej przyszłości.
Wystarczy zmienić nazwę lub usunąć folder GameSFX. Spolszczenie zadziała wtedy prawidłowo. Po prostu pliki dźwiękowe w tym folderze mają pierwszeństwo.
Kupione z przyjemnością, gram całą sagę od początku XD
nowy: Natomiast do Warcrafta I i II grupka zapaleńców zrobiła pełne spolszczenie, które jak sprawdziłem działa na gogowej wersji z wyjątkiem dźwięków postaci w Warcrafcie II, ale może będzie to poprawione w niedalekiej przyszłości.

Spolszczenie do WC1: https://noktis.pl/spolszczenie-do-warcraft-1-orcs-and-humans

Spolszczenie do WC2: https://noktis.pl/spolszczenie-do-warcraft-2
Dzięki za informację, wcześniej nie zdarzyło mi się usłyszeć o tym spolszczeniu, chyba z ciekawości obadam. Trochę szkoda, że głos lektora w intrze nie ma tej "mocy" w tonie co angielski odpowiednik, ale samo tłumaczenie jest całkiem sensowne.
Spolszczenie działa bez najmniejszych problemów, polecam bo świetna sprawa i jest lepsza immersja :3